Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΙΔΟΥ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ !!!


                Οι τριάντα πρώτοι υποψήφιοι
nikolouzos anastasopoylos
Την  παρουσίαση των πρώτων 30 υποψηφίων που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση» στο Δήμο της Κέρκυρας έκανε το πρωί της Παρασκευής, στο χώρο του Εν Πλω, στο Φαληράκι, ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος.

Στην παρουσίαση ήταν παρών και απηύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Θόδωρος Γαλιατσάτος, ενώ ο Κώστας Νικολούζος αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στους λόγους για τους οποίους ο συνδυασμός μετέχει στις εκλογές, στα γενικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου και τις διαφορές του από τους άλλους συνδυασμούς. Συμβολικά είχε δίπλα του 3 νέους ανθρώπους,  που σηματοδοτούν – όπως είπε – την εμπιστοσύνη μας στη νέα γενιά. «Πιστεύω ακράδαντα» τόνισε  «πως ο επόμενος Δήμαρχος, που θα προκύψει από τις εκλογές  που θα γίνουν μετά από 5 χρόνια, πρέπει να προέρχεται από αυτή τη νέα γενιά». Προσέθεσε δε πως θα ακολουθήσει,  τις επόμενες ημέρες, η παρουσίαση και των άλλων υποψηφίων που – στο σύνολό τους – συγκροτούν ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο νίκης που συνδυάζει την εμπειρία των παλαιότερων με τη φρεσκάδα των νεότερων

Ο συμβολισμός του χώρου 
«Διαλέξαμε» είπε «αυτή τη μοναδικής ομορφιάς γωνιά της πόλης για να παρουσιάσουμε την πρώτη ομάδα του ψηφοδελτίου μας, έξω από τα τείχη που σταμάτησαν τους επιδρομείς, στο μοναδικό φως του Ιονίου, δίπλα στη θάλασσα που μας έθρεψε και μας διαμόρφωσε.  
Είμαστε εδώ, έξω από τις αίθουσες, στο δρόμο, στην κοινωνία, για να φέρουμε την ανατροπή στα δημοτικά πράγματα, αποφασισμένοι να συνταράξουμε την κοινωνία και όλοι μαζί να παλέψουμε για μια Κέρκυρα της δουλειάς, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, του πολιτισμού, της ομορφιάς. 
Προχωράμε με τη σιγουριά ότι η νίκη θα είναι δική μας».  

Τα μηνύματα και ο διάλογος με την κοινωνία 
Επίσης, ο κ. Νικολούζος τόνισε πως: «Η κοινωνία, και αυτό είναι το μήνυμα που παίρνουμε από όλο το νησί, θέλει να αλλάξει τα πράγματα κι εμείς εκφράζουμε τις πιο ανήσυχες δυνάμεις αυτής της κοινωνίας, αυτού του τόπου, που δε βολεύονται στην αδράνεια και το φόβο που προκαλεί αυτή η επέλαση που ροκανίζει τη ζωή μας. Που μας στερεί τα πιο βασικά αγαθά και τελικά την ίδια μας την αξιοπρέπεια. 
Είμαστε εμείς που ανοιγόμαστε  στην κοινωνία , χωρίς φόβους και προκαταλήψεις, και μαζί παλεύουμε να αλλάξουμε την πολιτική αυτού του τόπου, να φέρουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο, να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε αυτό το μοναδικό περιβάλλον. Παλεύουμε να φέρουμε την ανατροπή στη διακυβέρνηση της Κέρκυρας»

proti-sindiasmou neriki

Η Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση και οι άλλοι συνδυασμοί
Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε ότι: «Οι αντίπαλοί μας διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους την ανεξαρτησία τους. Από τι άραγε; Από συμφέροντα; Ή μήπως από την εξάρτησή τους, από μια πολιτική που στοχεύει στην ουσία στο στραγγαλισμό της Τ.Α., ως της πιο άμεσης μορφής δημοκρατίας, της εγγύτερης στον πολίτη εξουσίας, από μια πολιτική που φέρνει τη φτώχεια, που ρίχνει μαζικά το λαό αυτής της χώρας, στην ανεργία, στη φτώχεια, την απελπισία, την κατάθλιψη; Μιας πολιτικής που βασίζεται στο φόβο, που σκορπάει το φόβο, που χρειάζεται το φόβο; Εμείς παλεύουμε το φόβο.
Δέστε μόνο τις εικόνες και τη σύνθεση αυτών των αντίπαλων  σχημάτων για να πειστείτε για την ανεξαρτησία τους.
Οι δικές μας εξαρτήσεις;
Ναι, είμαστε εξαρτημένοι από τις αρχές της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης, της Ελευθερίας, της Διαφάνειας, της Συλλογικότητας. Είμαστε δεσμευμένοι να υπηρετήσουμε το γενικό συμφέρον, το συμφέρον του λαού αυτού του νησιού. Χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς εξαρτήσεις. Δεν υπογράφουμε προεκλογικά γραμμάτια. Κριτής μας η κοινωνία». 
 

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (τα πρώτα 30 ονόματα)
1.    Αλαμάνος Κώστας, μηχανολόγος  μηχανικός
2.    Αναστασόπουλος Νίκος, μηχανολόγος μηχανικός
3.    Ασπιώτης Σπύρος Ευγένιος, επιχειρηματίας
4.    Βλάχος – Πολίτης Ξενοφών, αρχιτέκτονας, ιστορικός 
5.    Ζερβού Γεωργία, ακτιβίστρια για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
6.    Καλούδης Σπύρος,  ελεύθερος επαγγελματίας, πρ. Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας Αρίλλα  
7.    Κάντας Προκόπης, υπάλληλος Νοσοκομείου
8.    Κασίμης Σπύρος,  πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου  
9.    Κατσαρού Κατερίνα, δημοσιογράφος 
10.    Καφαράκης Γιώργος, αρχιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α.
11.    Κομιανός Δημήτρης, αυτοκινητιστής 
12.    Κορακιανίτης Νίκος, πολιτικός μηχανικός
13.    Κοτζιάλης Θεόδωρος, πνευμονολόγος – φυματιολόγος 
14.    Κυπριώτης Γιώργος, δικηγόρος
15.    Κυπριώτης Στέφανος, τραπεζικός – σκηνοθέτης
16.    Λουκανάρης Θεόδωρος (Οθωνοί)
17.     Μάστορα Νόνη, ιδιωτική υπάλληλος (Μαθράκι)
18.    Μουζακίτη Μαρία, εκπαιδευτικός
19.    Μουρούζης Παναγιώτης, φυσικός, ραδιοηλεκτρολόγος 
20.    Μπαλής Άρης, οικονομολόγος
21.    Παγκράτης Λεωνίδας, κτηνίατρος
22.    Παπαδάτου Κατερίνα, δικηγόρος, εκπαιδευτικός
23.    Παυλίδης Κώστας, οικονομολόγος - επιχειρηματίας
24.    Πολίτης Αντώνης, φυσικός 
25.    Ραιδεστινός Γιώργος, εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος 
26.    Ρίγγας Αρσένης, αρχιτέκτων πολεοδόμος
27.    Στραβοράβδης Πέτρος, οικονομολόγος, εικαστικός 
28.    Σκούπουρας Ανδρέας, πρόεδρος Δ.Σ Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ   
29.    Σκολαρίκης Νίκος, εκπαιδευτικός  
30.    Τσιρίδου Λιάνα, εκπαιδευτικός
Πηγή : Corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου